Rikke Nygård Josefsen

 

Rikke Nygård Josefsen, født i 1984, autodidakt Kunstner.

Rikke kan godt lide at begrave sig i et fantasiunivers, hvor hun for en stund kan slippe væk fra alt hvad der hedder pligter, arbejde og pres. I hendes fantasiunivers kan hun være hende selv og her kan hun gennem hendes billeder fortælle de historier hun ikke kan finde ord til normalt. 

Rikke er meget fascineret af det spirituelle, det mystiske og naturen. Dette bærer hendes værker også præg af. Rikke ønsker at fortælle en historie, som giver stof til eftertanke, men ønsker også at give hendes værker et helt særligt udtryk, som skaber glæde og ro hos beskueren og som forhåbentligt også efterlader dem med en følelse af forundring og nysgerrighed.

Til dagligt arbejder Rikke som socialpædagog på et bosted for mennesker som har en autisme diagnose. I hendes arbejder bruger hun hendes kreativitet til at hjælpe beboerne med at skabe ro i kaosset og skabe et rum hvor de, ligesom hende selv kan skærme sig i.

Det var da Rikke var barn at hun blev fascineret af at tegne og male. Det har været hendes store passion siden hun var barn. Interessen kom fra hendes far, der ofte sad og tegnede eller malede. Rikke blev fascineret af hendes far og blev i en alder af 8-9 år enig med sig selv om at, når hun blev voksen ville hun være lige så dygtig som hendes far var. Men som teenager faldt interessen for det kunstneriske desværre.

I 2005 gik Rikke på daghøjskolen i Århus kaldet ”billedfaget” i 6 måneder, hvor hun fik lysten til at arbejde mere fokuseret med akrylmalerierne og har siden da ikke kunne slippe det igen.

vi skal udfordre os selv både mentalt men også fysisk og menneskeligt for at kunne blive ved med at blive inspireret og udvikle os som menneske.”

Den 4 februar 2017 rejste Rikke og hendes far til Afrika for at bestige verdens højeste bjerg Kilimanjaro. Turen var for Rikke og hendes far helt fantastisk og bragte Rikke en masse inspiration og et nyt frisk pust til de fremtidige værker, som hun er gået i kast med efter hendes og farens hjemkomst.

"the creative adult is the child who survived"Undervisning:

2005 daghøjskole i Århus kaldet billedfaget

 

Udstillet ved:

2012 Biblioteket Karup

2013 Andelskassen Frederiks

2013 Tandklinikken Frederiks

2013 Flyvestation Karup

2015Galleri Pakhuset Viborg

2016 Kulturhuset-kunstbygningen Hanstholm

2016 Medicare lægehus Thisted

2017 Kunst for alle Skive

2017 Plejehjemmet Vibedal Thisted

2017 Galleri IC i Thisted

 

 

 

 

 

Vis fuld beskrivelse

Tilbage til oversigt

Rikke Nygård Josefsen

Værker af Rikke Nygård Josefsen

bubble