Neil Tye, 1963

Neil Tye, 1963

Malerier, der får tilskuere til at blive trukket ind i farver, former og bevægelse. Hvor skjulte billeder, følelser og, eller betydninger kan afsløres

 

Jeg er en abstrakt maler der hovedsageligt arbejder med akryl og i stor skala. Jeg elsker at folk er tiltrukket af mine intense farver og bevægelserne i mit arbejde.

Jeg maler intuitivt, undertiden har jeg en idé om en farve eller form og bruger det som mit udgangspunkt. Noglegange begynder jeg min proces og tillader inspiration og friheden til bare at male. Andre gange bruger jeg klassiske malerier, billeder af naturen eller genstande som reference, og trækker på dramaet, bevægelse, teksturer og farver som mit startpunkt.

Min inspiration kommer fra mine år som teaterlærer og performance kunstner. Jeg bruger mine devising teknikker, oplevelser fra rejser og inspiration fra forskellige kulturer rundt omkring i verden såvel som byen hvor jeg voksede op i Nord-London med graffiti på væggene og dertil min musikalske urban punk og rockbaggrund.

Bio / Om Neil Tye Neil

har været aktiv som kunstner hele sit liv, fra musik, til performance, til maleri. I de sidste 25 år har han arbejdet professionelt, som en fysisk visuel teaterudøver, instruktør, lærer og installationskunstner /kunstmaler og har taget sine forestillinger og undervisningsevner rundt om i verden, fra både teatre, til samfundscentre, til lossepladser i Manila, Afrika og Amazon-junglen i Brasilien. For 12 år siden fandt han igen sin lidenskab for kunst og har ikke lagt penslen siden. Inden for disse år har han udstillet og solgt sine værker rundt om i Danmark og Europa.

Neil er født i London, UK i 1963, Nu bosidende med kone og yngste hjemmeboende søn i Lunderskov Danmark.

Han studerede kommerciel kunst på Herts og Essex skole for kunst og design. Derfra brugte han nogle år på at arbejde sig gennem forskellige kommercielle designstudier i London.

I sin fritid tog han endnu en kunstnerisk lidenskab til sig, han spillede peccussion i flere rockband, der både spillede lokalt og turnerede i udlandet. Hans oplevelse med musikken gav ham et helt nyt perspektiv på liv og kultur.

Samtidig blev han introduceret for et andet skjult talent, som han aldrig vidste, at han havde, og dette var moderne dans! Han blev introduceret til en moderne danseskole i Camden Town London, kaldet “Hilde Holge School of central european exspressionism” Dansen åbnede en helt ny udtryksverden, og han fortsatte med at studere mime og fysisk teater på “The Desmond Jones School of Mime af Physical Theatre” ligeledes i London.

Senere fortsatte han med at optræde med forskellige teater kompagnier, især et inspirerede ham “Tera Nova” i København Danmark. Der arbejdede han på et forskningslaboratorium for nutidig teater og kunst, og samarbejdede med kunstudøvere, sceografer og teaterpraktiserene, som alle forsøgte at bryde grænser, krydse mellem fin kunst, kreativ skrivning, til installation og teater.

I dag er hans praksis som maler stærkt sammenflettet, inspireret og påvirket af hans tro, hans træning i kunst, rejser, drømme og bønner. Fra det rå udtryk og lyden fra punkrock og graffiti, i det urbane by miljø, som han voksede op i, friheden gennem bevægelse, improvisation og teater teknikker, til eventyr rundt om i verden. Alt dette er tydeligt i hans malerier. Måden malingen bliver skubbet, trukket og opbygget af lag af farve samt bevægelsen af penselstrøg på lærredet. Han bruger gavmildt, dristigt og storslået størrelser og farver.

Formålet er at tilskueren bliver optaget af storslåetheden af former og farver som alt sammen bygger op til et crescendo af farverige udtryk. Undertiden bytter det abstrakte til et mere figurativt udtryk, men stadig med plads til at hvert maleri fortæller sin egen historie.

Vis fuld beskrivelse

Tilbage til oversigt

Neil Tye

Værker af Neil Tye

bubble