Merete Lisby, 1971

Merete Lisby bor og arbejder i Nordjylland hvor hun har sit aterlier ude på landet.

Hun er autodidakt, men hendes talenter rækker så langt at hun også afholder kurser i acrylmaleri og

farvelære for andre.

 

©Af Kirsten-Marie Hedeland, tv programvært på ”Kunst for Tiden” og skribent ved Kunstavisen, oktober 2013:

 

Den lystige leg 

Merete Lisby arbejder primært med akryl og blandform og hun er fantastisk god til at sammensætte og mikse tusch og blyantsstreger, kombineret med maling og collage, så der opstår en spændende komposition. 

Med løs hånd og lette anstrøg tegnes dele af motivet op og billedet fuldendes. Merete er fascineret af farver, flader og former. Hun bruger farverne godt til at skabe en stemning og har en meget fin sans for farverne og deres indbyrdes måde at gå i spænd og tiltrække og frastøde hinanden. I billeder skaber hun gode rum, som giver plads til de forskellige begivenheder, man kan opleve i hendes fantasifulde billedunivers. 

Merete elsker udfoldelsen i den kreative leg og en påtrængende nysgerrighed rykker hende rundt i forskellige medier og fortællinger. For hver gang Merete bevæger sig nysgerrigt rundt i forskellige medier og måder at udtrykke sig på, sætter hun værdifulde spor. Spor som hun kan finde tilbage til, spor som hun kan lægge nye spor til og komme videre derfra. 

Nysgerrigheden og legen fører hende vidt omkring og længere ind i den skabende proces. Der arbejdes i dybden og noget uventet og uforudsigeligt kan pludseligt dukke frem. Legen er i gang og kan gå i mange forskellige retninger. Merete er ikke altid selv bevidst om, hvor hun er på vej hen - for hende er det et frirum, et sted hvor hun kan udfolde sig frit og spontant. Overraskelsen er den ekstra bonus, der følger med på hendes vandring rundt i det kreative univers.

Hun besidder et godt mod og man mærker i den grad lysten til at skabe. Det er det kontrollerende og styrende der sættes op mod det tilfældige. Der opstår et spændingsfelt og en dynamik ved at der arbejdes godt ned i lagene så undergrundsfarve og effekter dukker op til overfladen og giver mere kraft til de øvrige elementer i billedet. Hun benytter sig til tider af tunge mættede farveflader som finder deres kontrast til fine tynde tusch tegninger, hvor en snert af humor sniger sig ind. 

Den lystige leg er det bærende element i Meretes måde at udtrykke sig på. Ingen tvivl om, at hun finder stor tilfredsstillelse ved ikke at sætte sig selv i bås og fastlåse sig selv i en bestemt fortælling eller et forhåndsudvalgt motivisk udtryk. Hendes billeder sætter gang i tankerne og den frie fortolkning. Meretes tilgang til maleriet er opsamling af oplevelser og indtryk som lagres, bearbejdes og med stort engagement ender med at fylde lærredets flade ud. 

Merete Lisbys billeder virker imødekommende og er fyldt med velafstemte farver. Lys, lyst og energi er påtrængende elementer og en fin balance mellem farver og motiver i billederne opnås. Udtrykket er nuanceret og den store variabel i motiver og udtryk gør, at vi som beskuere føler det er sjovt og spændende at kigge med.

Vis fuld beskrivelse

Tilbage til oversigt

Merete Lisby

Værker af Merete Lisby

bubblemedia