Jesper Bohnstedt

Jesper Bohnstedt

Jesper er født og opvokset på Amager og har boet der i 39 år, inden han købte hus og atekier i Strøby ved køge. Jesper er autodidakt kunstner med baggrund i graffitiens verdens, inden han begyndte at arbejde med olie maling på lærred for ca. 13 år siden. 


Jesper har med hans nyeste serie på pt. 20 billeder "women 1940s" udfordret realismen med et tvist af nutidens abstraktion. Enkelthedenfra et foto bliver dekonstrueret og bygget op igen. Detaljer bliver fjernet eller tilføjet så helheden i rummet kan bygges op. 

Farvepaletten er rolig og enkel og er med til at skabe en umiddelbar lethed, simpelt udtryk uden at tage fokus og styring. Jesper arbejder i tynde lag (olie) for at øge harmonien, som så pludselig brydes af kraftige strøg eller spray. Overfladen vil virke let og fin, men samtidig rå og upoleret som spiller godt op til emnet.  

Meningen er at det lette og det simple udtryk skal brydes af det utraditionelle, som ikke oftest spiller sammen eller hører dertil. 

Jesper bruger mange forskellige medier, der kan bryde hinanden og skabe konflikt i overfladen og dybden. Han starter oftest med en meget stram komposition af billedet,s om udvikler sig og bliver løsere med tiden. Det vigtigste er at skabe harmoni og dybde så rummet kommer til rette for beskueren. 

Jespers kunst skal stimulerer og provokerer vores følelser og sanser via lethed og kontrast og fanger ikke nødvendigvis ved første øjekast. 

 

 

 

 

Vis fuld beskrivelse

Tilbage til oversigt

Jesper Bohnstedt

Værker af Jesper Bohnstedt

bubblemedia