Helga Kristmundsdottir, 1953

Helga Kristmundsdóttir er født på Island og uddannet på Island og i Danmark.

Helga Kristmundsdóttirs landskaber er genfortalt malerisk, ligesom det ordknapt skrevne er udtrykt i de islandske sagaer. Hendes mennesketomme, titelløse malerier er som de islandske sagaer sat i billeder!

Helga Kristmundsdóttir værker er meget stringente og klare i deres udtryk. Hendes indtrængende, ekspressionistiske naturmaleri, der med den fremherskende kvadratiske størrelse med et køligt farvevalg i blåt - understreget af hvidt med tydelige konturer - viser det islandske bjerglandskab.

Dette landskab er opbygget af basalt og lavalag med gletsjere og brusende elve, hvor Helga Kristmundsdóttir med sine røde farvenuancer i lavabrudstykkerne understreger de to norrøne temperamenter: det kølige og det varmblodige, to modsætninger, der også i hendes tilfælde indgår i en lykkelig symbiose. Man kan sige, at der er ild og sne i hendes landskabsmalerier med tydeligt accentuerede, farvede bjergmassiver med anstrøg af abstraktion - i visse af malerier som en forstørret pointillisme, hvor sten indtager prikkernes plads i Helga Kristmundsdóttirs værker!

Hendes affolkede landskaber udtrykker stor kærlighed til den islandske natur.

Vis fuld beskrivelse

Tilbage til oversigt

Helga Kristmundsdottir

Værker af Helga Kristmundsdottir

bubble