Birgitte Steenbeck

 

Birgitte Steenbeck er født i 1961, hun er uddannet håndarbejdslærer, med speciale i broderi.

At tegne og male har lige fra barnsben haft Birgitte Steenbecks interesse, så at hun skulle gå en eller anden vej inden for kunst og håndværk lå lige for.

Den skoling Bergitte har haft under uddannelsen, var med meget stringente linjer og stregfaste mønstre, som har sat sig dybt i hende. Hun arbejder i dag hårdt på at give slip i hendes malerier, ophæve mønstre og lade farverne flyde. Hendes inspirationskilde er naturen, så det viser sig ofte at der alligevel er nogle mønstre, som går igen.

Det er ofte naturens farver, der går igen på Birgitte Steenbecks malerier, ofte sammen med en påtrængende gul farve. Egentligt bryder hun sig ikke om den gule farve, men hun kan godt lide at blive udfordret, derfor bruger hun den. Hun kan godt lide at gå på opdagelse på farvepaletten og i kompositionerne, finde ud af hvornår noget harmonere, oh hvornår man er gået over stregen.

 

Birgitte har fordybet sig i at male og filte ansigter. Hendes ansigter er som en antikvitet, med en skjult historie. Når hun maler ældre mennesker, prøver hun at finde ind til deres historie. Et langt liv med glæder og sorger, har sat sig som et spor i deres ansigter. Hun vil gerne have at ansigterne ikke bliver opfattet som portrætter, men som ikoner eller arketyper.

 

Birgitte Steenbeck arbejder med både akryl, akvarel, tusch og kridt sammen og filt.

 

Udstillinger:

2017 har hun været med i Åbne Atelierer i Viborg som gæstekunstner hos billedhugger Bent Jessen.

2009 Den censureret udstilling ”Kunst for alle 2009” i Silkeborg.

Før det havde hun udstillet på Karup bibliotek og på i Dollerup forsamlingshus Ravnsbjerghus.

Herefter har hun udstillet til husbehov på Endelave i hendes atelier.

 

Vis fuld beskrivelse

Tilbage til oversigt

Birgitte Steenbeck

Værker af Birgitte Steenbeck

bubblemedia